20 Jun 2012

~ Samsung Galaxy S Series ~

Tanggal 19.06.2012 aku telah menghadiahkan samsung galaxy s advance kepada orang rumah aku kerana handfon nokia yang baru dibelinya sememangnya hampeh..jadi sekarang adalah masa untuk bertukar daripada pengguna tegar nokia kepada samsung..it time to change..kadang kadang perlu juga bertukar kerana aku dah guna handfon nokia ni dari tahun 2002 lagi..dah 10 tahun tu..giler lama dowh..



..sememangnya handfon nokia ni tahan lasak, tapi adakah nokia masih relevan untuk diguna pakai kini dengan teknologinya yang agak terkebelakang jika mahu dibandingkan dengan samsung dan apple..jika ditanya aku kenapa aku beli nokia, jawapan aku mudah iaitu nokia tahan lasak dan tidak mudah jahanam dan mungkin juga sebab reka bentuk fon nokia agak lebih friendly dan harganya lebih murah..

..namun itu dulu, sekarang ni aku rasa menggunakan fon samsung lebih menarik dan trendy berbanding nokia kerana teknologi samsung sudah terkehadapan jika nak dibandingkan nokia..itu pendapat peribadi aku..apepun masing masing punya pendapat dan pandangan sendiri..samsung yang baru mengeluarkan siri galaxy s yang baru iaitu galaxy s iii nampaknya telah mempertingkatkan lagi teknologi sedia ada dan handfon tu pun nampak lagi 'cun' dan 'smart' dowh..tapi biasalah yang cun dan smart tu harganya pun memang agak mahal, tapi bagi aku 'kalah membeli tapi menang memakai'..


..kepada yang berminat dengan handfon samsung series s ni bolehlah melayari dan melawat laman web samsung ini yuntuk ketahui dengan lebih lanjut mengenai handfon keluaran samsung ni yang bersesuaian dengan mottonya iaitu 'designed for human'.. silalah klik link ini ye kengkawan samsung galaxy s ..


Tiada ulasan: