04 September 2012

~ Salam Kemerdekaan ~

wah..lambat ar plak nak wat sambutan sempena hari kemerdekaan yang ke 55 tahun ni..nak kata sibuk sangat pun tak gak, tapi xtau ar rasa macam dah malas2 nak update plak blog ni..almaklumlah..mungkin sibuk dok pindah dan punggah barang sebab nak pindah balik ke home town minggu lepas kot..mungkin mungkin mungkin (sila sebut seperti sebutan upin ipin yer)..

cuma aku sikit kecewa dengan sambutan merdeka tahun ni yang banyak dipolitikkan dengan frasa-frasa dan gaya sambutan bermula dari logo, motto dan cara kreativiti dan pembuatan logo kemerdekaan tersebut..persoalannya kenapa perkara ni dipolitikkan?..dan kenapa sambutan ni tidak disambut seperti kebiasaanya..tiada lagi siaran langsung perkiraan atau countdown hari kemerdekaan yang biasanya dibuat setiap kali hari kemerdekaan..

kemerdekaan sepatutnya dihayati dengan penuh semangat patriotik dan semangat cintakan negara yang tinggi..kita kena bersatu kerana mungkin kita sudah merdeka dari segi penjajahan dan peperangan bersenjata, namun adakah kita sedar kini kita masih dijajah secara halus oleh pihak pihak tertentu tanpa kita sedari dan ada yang dijajah dengan kerelaan diri sendiri..contohnya kita lagi suka mengagungkan sukan bola sepak EPL daripada liga bolasepak EPM dan menyokong pasukan EPL melebihi pasukan EPM, walhal kita tau negara tersebutlah yang telah menjajah tanah air kita sebelum kita diberi kemerdekaan..

bukan menidakkan sumbangan pihak penjajah, namun kita sudah merdeka, kenapa masih mengagungkan dan menyokong mereka?mungkin ada yang akan mengkritik saya apabila saya memberikan pandangan dan pendapat sebegini..saya cuma ingin mengingatkan sahabat-sahabat saya diluar sana, untuk mempertahankan kemerdekaan yang kita miliki kini lebih sukar daripada untuk mendapatkan kemerdekaan itu sendiri..jangan jadikan kemerdekaan ini hanya satu sambutan di mulut semata-mata, tetapi sematkan dalam hati kita, negara kita hak kita, bukan perkara yang boleh dihinjak-hinjak..

jangan politikkan isu kemerdekaan..jadilah bangsa merdeka yang cemerlang dan hebat..biarlah negara lain mencontohi kita kerana kebijaksanaan kita menguruskan negara, bukannya dijadikan contoh sebagai sebuah negara yang gagal di pentas antarabangsa..salam kemerdekaan dari saya..merdeka!!merdeka!!merdeka!!

19 Ogos 2012

~ Salam Eid Mubarak ~


..selamat hari raya aidilfitri kepada semua umat islam yang meraikannya..setelah hampir sebulan berpuasa menahan lapar dahaga, nafsu dan perbuatan, tibalah hari kemenangan iaitu syawal, bulan yang dinantikan..kepada semua selamat hari raya aidilfitri dan selamat menunaikan solat aidilfitri di masjid berdekatan anda..berhati hati di jalan raya..

27 Julai 2012

~ Wallpaper Ramadhan ~

..sempena bulan baik dan mulia ni, aku nak letak beberapa wallpaper ramadhan yang aku rasakan terbaik dan sesuai untuk dikongsikan dengan kalian semua..layan..selamat berpuasa!!



24 Julai 2012

~ Niat Puasa & Doa Berbuka ~

..sedar tak sedar, hari ni dah masuk 4 hari kita berpuasa di bulan ramadhan..nah aku bagi contoh bacaan doa utk niat dan juga untuk berbuka..

..okey semua..selmat berpuasa dan selamat beramal..jangan ponteng puasa tau,. 

20 Julai 2012

~ Selamat Menyambut Ramadhan ~

Alhamdulillah..panjang lagi umur aku untuk menyambut ramadhan tahun ini..semoga dengan kehadiran bulan yang penuh rahmat dan hidayah ini, aku akan menjadi lebih baik untuk diri, untuk keluarga, untuk rakan rakan, untuk sahabat sahabat dan juga dengan semua orang.. semoga ramadhan yang datang ni keluargaku akan lebih diberkati..


..kepada semua kenalanku, aku mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak dan selamat beramal semuanya..semoga diri kita dijauhi dari sifat sifat mazmumah..selamat berpuasa semua..dan jangan lupa bangun sahur..kang tak pasal pasal kene tahan lapar..

20 Jun 2012

~ Samsung Galaxy S Series ~

Tanggal 19.06.2012 aku telah menghadiahkan samsung galaxy s advance kepada orang rumah aku kerana handfon nokia yang baru dibelinya sememangnya hampeh..jadi sekarang adalah masa untuk bertukar daripada pengguna tegar nokia kepada samsung..it time to change..kadang kadang perlu juga bertukar kerana aku dah guna handfon nokia ni dari tahun 2002 lagi..dah 10 tahun tu..giler lama dowh..



..sememangnya handfon nokia ni tahan lasak, tapi adakah nokia masih relevan untuk diguna pakai kini dengan teknologinya yang agak terkebelakang jika mahu dibandingkan dengan samsung dan apple..jika ditanya aku kenapa aku beli nokia, jawapan aku mudah iaitu nokia tahan lasak dan tidak mudah jahanam dan mungkin juga sebab reka bentuk fon nokia agak lebih friendly dan harganya lebih murah..

..namun itu dulu, sekarang ni aku rasa menggunakan fon samsung lebih menarik dan trendy berbanding nokia kerana teknologi samsung sudah terkehadapan jika nak dibandingkan nokia..itu pendapat peribadi aku..apepun masing masing punya pendapat dan pandangan sendiri..samsung yang baru mengeluarkan siri galaxy s yang baru iaitu galaxy s iii nampaknya telah mempertingkatkan lagi teknologi sedia ada dan handfon tu pun nampak lagi 'cun' dan 'smart' dowh..tapi biasalah yang cun dan smart tu harganya pun memang agak mahal, tapi bagi aku 'kalah membeli tapi menang memakai'..


..kepada yang berminat dengan handfon samsung series s ni bolehlah melayari dan melawat laman web samsung ini yuntuk ketahui dengan lebih lanjut mengenai handfon keluaran samsung ni yang bersesuaian dengan mottonya iaitu 'designed for human'.. silalah klik link ini ye kengkawan samsung galaxy s ..


11 Jun 2012

~ Adakah Kita Selamat ? ~

..adakah kita selamat? itulah persoalan yang bermain main dan berlegar legar di benak fikiranku kini..manusia tidak lagi berfikiran secara waras..jenayah di sana sini..pihak berkuasa telah cuba yang terbaik bagi mengurangkan jenayah yang semakin menggila dewasa kini..rompakan, ragut, culik, ragut, penderaan, rogol dan bunuh umpama mainan si penggila..tiada lagi belas kasihan, tiada lagi peri kemanusiaan dan tiada lagi fikiran yang waras..

..wanita adalah umum menjadi mangsa dalam kes ini..di dada akhbar banyak memaparkan isu ini dan terdapat kes baru di mana seorang perempuan nyaris di culik selepas membeli belah..mujur tindakan nekadnya berjaya menyelamatkannya..namun, adakah semua wanita mampu bertindak begini?..beringatlah kalian semua, bantulah sesama sendiri, jangan pentingkan sikap mementingkan diri sendiri,.ingatlah tika ini orang lain yang kena, mana tau satu hari nanti keluarga anda sendiri yang terkena..jadi beringatlah sebelum kena.. tertarik dengan satu tulisan hanis zalikha mengenai 'kenapa wanita perlu takut' dan langkah yang terbaik bagi mengelakkan kejadian jenayah terutamanya culik..


01 Jun 2012

~ Windows 8 ~

..sebut je 'windows' semua orang mesti dah tau..bukan tingkap rumah dowh..seingat aku dulu, windows yang mula2 aku kenal ialah windows 95, kemudian zaman beredar windows pun upgrade dari sati versi ke satu versi..ada windows 98, windows ME, windows 2000, windows XP, windows Vista, kendian windows 7 dan skang ni windows 8..oleh itu marilah kita tengok kelebihan windows 8 ni..checkkedout..



09 Mei 2012

~ Euro 2012 ~

..peminat peminat bola sepak akan mula menghitun hari demi hari menantikan perlawanan penuh debar pasukan pasukan eropah berentap dalam kejohanan euro 2012 yang akan dilangsungkan di ukraine dan poland pada bulan jun ini..















..kebanyakkan peminat bolasepak rata rata telah membeli jersi dan pakaian sukan untuk pasukan kegemaran masing masing sebelum berlangsungnya perlawanan ini..bahang perlawanan ini telah dirasai tatkala semua pertandingan dan perlawanan bola sepak di eropah akan berakhir dalam seminggu dua ini sebelum bermulanya euro 2012 pada awal jun nanti..

















..maskot perlawanan ini sangat unik dimana dilihat dua pemain yang memakai baju pasukan penganjur iaitu poland dan ukraine bagi melihat kerjasama diantara kedua-dua negara yang menjadi penganjur bersama bagi edisi euro 2012..















..terdapat 16 pasukan yang bertanding pada kejohanan euro edisi 2012 ini selain tuan rumah poland dan ukraine..juara edisi yang lepas sepanyol berada di group c bersama itali, ireland dan croatia..rasanya tiada masalah bg sepanyol untuk menjadi peneraju bagi group ini..group a pula nampak lebih terbuka jika dibanding group b, c dan d..

















..adakah sepanyol mampu mepertahankan kejuaraan yang dimenanginya sebelum ini, atau mungkinkah akan ada kejutan..sama samalah kita nantikannya..kalau boleh nak tengok england lawan jerman di final..hahaha..baru mantop..bundesliga vs epl..terbaik!!

23 April 2012

~ Jimmy Bullard The Madness ~



.. memang terbaik dari ladang ..

~ 20 Seasons Of Premier League ~

..liga perdana epl kini membuat sambutan ke 20 penubuhannya..jadi laman sesawang ini mempelawa kepada peminat setia epl dan bpl sekalian untuk mengambil bahagian dalam sambutan 20 tahun penubuhan epl..


..terdapat beberapa kategori untuk dibuat pilihan oleh peminat setia epl ni dan diantaranya ialah 'matches', 'goals', 'celebrations', 'saves', dan 'players'.. pilihan semua terletak di jari anda .. hanya perlu klik dan pilih  mana yang anda berkenan ..


..klik link ini untuk menunjukkan sokongan dan minat anda kepada epl .. premierleagueworld ..

~ Isu PTPTN ~

..sebut je pasal ptptn ni kompom budak2 u yang graduate malas nak amik port..bukan apa saja je malas nak layan, kang banyak plak isu lain timbul..yang buat demo kat dataran merdeka tu sebab isu nak bayar ptptn ni ar diorg dok demonstrasi kat sana..apepun ni ada beberapa situasi yang boleh membantu korang memahami isu ptptn ni dengan lebih dekat..layan..nak karya asal situasi ni klik link ni .. fukkenblogspot.com ..


..dan yang ni pun boleh tahan gak celaka dia punya situasi..memang terbaik dari fukkenblogspot.com ..korang klik je link tu kalau nak tau lebih lanjut..memang terbaik dari ladang der ...


..lawak memang tak leh blah.. kredit untuk fukkenblogspot.com ..

21 April 2012

~ Tentang Perasaan ~

 Kadang-kadang ku rasakan aku ini terlalu ego
Kadang-kadang ku rasakan aku ini panas baran
Kadang-kadang aku tak tahu mana yang penting
dan mana yang tidak..

Kerana bagiku semuanya sama sahaja, tiada bezanya..
bukan bermakna aku ego, aku ni hanya mementingkan diri
cuma kadang-kadang sifat buruk yang ada dalam diriku
sukar untuk ku kikis keluar..

Namun, ku akan belajar mengawal semuanya
terutamanya tentang perasaanku, tentang perassanmu,
kerana aku tak mampu hidup hanya dengan seorang diri,
aku perlukanmu walaupun ku tahu kadang-kadang
tiada orang yang memerlukanku..

perasaan ini bukannya boleh diagak,
bukannya boleh dirasai, bukannya boleh dirancang,
namun aku tahu kalian semua punya perasaan..


Jufrizan Sanusi
03072011

19 April 2012

~ Kata-Kata Hikmah ~

..'jadilah insan yang berguna, dilontar ke langit menjadi bintang, jatuh ke laut menjadi mutiara'..

..'bukanlah kaya yang dinamakan kaya kerana banyak bertanya, tetapi yang dinamakan kaya sebenarnya adalah kaya jiwa'..

..satu perkara yang harus kamu simpan dan pertahankan dalam diri kamu ialah, berani kerana benar, pergilah ke ceruk dunia mana sekalipun, pasti kamu akan di uji dan di hinjak oleh kerana kebenaran yang kamu pertahankan,. sabar..berkata benarlah sekalipun pahit'..

..'kalaulah aku diberi peluang yang agak terdahulu, mungkin banyak yang akan aku selesaikan dengan akal fikiran, dan kalaulah semua orang tahu buku kehidupan sendiri terlalu mudah sangatlah hidup ini rasanya'..

..'renungilah diri sendiri sebelum mengata orang lain, kejilah hati sendiri sebelum menyangka pada orang lain, insaflah dirimu sebelum datang balasan dan bertaubatlah segera sebelum datang ajalmu'..

17 April 2012

~ LG Cinema 3D Smart TV ~

..zaman berubah, manusia berubah, dan teknologi juga berubah..dahulu untuk memiliki sebuah televisyen bagi sebuah keluarga amatlah sukar kerana harga televisyen ketika itu boleh dianggap mahal dan hanya keluarga yang berada sahaja dapat memiliki televisyen..perubahan teknologi dan peredaran zaman yang semakin pantas merubah segalanya, kini 'everybody not only can fly, everybody also can have smart tv'..dari sebuah televisyen yang besar dan berat hinggalah ke sebuah televisyen yang nipis dan ringan kini..

..dari era 'old school' hinggalah zaman millenium ni, perubahan kepada teknologi terutamanya televisyen sangat ketara..dari segi rupa bentuk, saiz, warna, berat, harga, fungsi dan kemudahan yang disediakan amatlah sangat drastik..kemunculan tv lcd, kemudian tv led, tv plasma dan kini smart tv dengan 3D menunjukkan perkembangan pesat teknologi televisyen.. semua syarikat tv berlumba-lumba memajukan lagi teknologi tv ini termasuklah LG..untuk melihat perkembangan teknologi LG yang lain rujuk laman sesawang ini lgblogdotcom  untuk lebih maklumat.


..sekiranya diberi peluang, aku ingin melihat sendiri persembahan tv LG yang terbaru ini kerana ini adalah peluang menjadi orang terawal untuk melihat sendiri teknologi smart tv terbaru ini dengan mata kepala aku sendiri..setakat tengok kat blog dan melalui gambar gambar sahaja, mana sama dengan melihatnya secara depan depan..kepada yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut teknologi smart tv oleh LG ini boleh melayari dan klik link ini http://www.lg.com/my/tv-audio-video/televisions/televisions.jsp . 
  

..setakat sembang je tak guna der..cuba cuba ar singgah benta kat blog dan laman sesawang LG..bukan guna duit pun..guna jari dan klik je kat link tu..nak lagik best korang beli tv tu nanti baru masyuk..ade bran..dan tidak mustahil waktu terdekat ini kita boleh online kat internet dengan hanya menyentuh skrin tv tu tanpa perlu bersusah payah nak pakai streamyx atau broadband tu..teknologi tu dah ada, cuma belum benar benar dilaksanakan sahaja..tengok tv guna skrin besar, baru mantop der..terbaik!!


..nah aku bagi sebijik smart tv nih untuk korang semua..hahaha..korang hendak, aku pun nak jugak..tapi mana ada yang percuma, semua kene beli..nak percuma kalau dapat cabutan bertuah okey ar..apepun terbaik !! smart tv in da house !!

~ Keajaiban Ciptaan Tuhan ~

16 April 2012

~ Sukan Bola Tampar ~

 .bola tampar atau volleyball, selalu dikaitkan dengan 'spike', 'blocking' and 'setter' atau dalam bahasa mudahnya 'lambung, umpan dan rejam'..terdapat satu istilah dalam permainan bola tampar yang perlu diketahui umum iaitu 'libero'..insan istimewa ini selalu kelihatan dalam sukan bola tampar kerana seringkali dilihat berpakaian lain dari rakan seperjuangannya apabila bermain, dan lebero ini tidak boleh utk membuat 'rejaman' atau 'spike' dan sebaliknya hanya mengambil bola secara 'dig' sahaja atau 'first ball' dari pihak lawan..


..jenama bola yang sering digunakan dalam bola tampar ialah 'mikasa', 'molten' dan 'aero'..namun bagi tournament kebiasaannya jenama mikasa selalu menjadi pilihan kerana kualiti dan mutu bola jenama ini adalah lebih baik ..bola tampar juga seringkali dikaitkan dengan ketinggian, ini adalah kerana rata-rata pemain bola tampar adalah mereka yang mempunyai ketinggian sehingga lebih dari 2 meter..namun sukan ini tidak prejudis, oleh sebab itu dalam satu-satu permainan terdapat seorang pemain libero yang bermain walaupun ketinggiannya tidaklah setinggi mana..

..sebelum bermain permainan ini, perlu ada beberapa asas sukan ni yang perlu diketahui terlebih dahulu..undang-undang permainan, cara dan kaedah permainan, kiraan mata, jenis bola yang digunakan, pakaian sukan dan juga latihan asas..  semua ini perlu difahami kerana ini adalah asas kepada permainan bola tampar.. 



..berdasarkan ranking semasa bola tampar ini, brazil dilihat adalah kuasa besar dalam arena bola tampar ini..ini dapat dilihat bahawa pengguasaan sepenuhnya bagi ranking lelaki dan wanita yang terkini dikeluarkan oleh fivb.. bagi yang ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai asas sukan bola tampar ini bolehlah melayari laman sesawang berikut untuk penjelasan yang lebih lanjut .. blogchegguabbas ..

15 April 2012

~ Catur ~

..istillah 'check', 'castling' dan ayat yang selalu didengari ketika bermain catur adalah 'checkmate' yang bermakna permainan sudah tamat dimana raja sudah mati dan perkataan yang jarang kite dengari dalam catur ialah 'stalemate' dimana raja tidak mati sebaliknya tidak boleh melakukan sebarang pergerakkan dan apabila keadaan in berlaku maka perlawanan tadi dianggap seri. 


..latarbelakang dan sejarah permainan catur adalah berbeza-beza mengikut negara dan kawasan. sila rujuk sejarahlatarbelakangcatur dan faktatentangcatur ..dalam permainan catur nama nama seperti fischer, karpov, botvinnik, kasparov, kramnik, anand & topalov adalah tidak asing dan perlu dikenali oleh pemain-pemain catur amatur mahupun professional. ini adalah kerana mereka adalah juara dan bekas juara dalam dunia catur moden. namun nama garry kasparov mungkin lebih dikenali kerana beliau adalah diantara manusia terawal yang melawan komputer ciptaan manusia yang dikenali 'deep blue' yang didalamnya telah disimpan segala taktik, teknik permainan catur dari semua juara dan bekas juara catur dunia. 


..ada orang mengatakan bermain catur ni membuang masa, namun bagi hemat saya bermain catur sangat bagus untuk mental yang sihat, dimana  kita akan senantuasa berfikir dan cuba mencari jalan untuk menyelesaikan sesuatu masalah..kadang-kdang kita perlu berfikir diluar kotak dan catur adalah permainan yang sangat bagus dalam mengasuh  minda..ada artikel yang pernah saya terbaca menyatakan, ibu-ibu yang mengandung yang bermain catur dan membuat penyelesaian matematik akan melahirkan anak yang sangat pintar dan cerdas..


..kepada yang baru berjinak jinak mahu mempelajari permainan catur ni bolehlah ke laman sesawang berikut untuk belajar bermain catur.. okey semua..selamat mencuba .. layari chessdotcom ..

14 April 2012

~ Percutian Ke Langkawi ~



.. dataran lang kalau tak singgah memang xsah ..


.. " abah, asyraaf dah penat posing posing nih, bila nak habis " .. hehe ..


.. like father, like son .." kenapa adik jelir lidah tu ?" .. spoil ar..


.." ibu, asyraaf dah lapar ni, mana makanannya ?" .. slow ar dorang nih ..


.. okey, langkawi selamat tinggal, nanti kami datang lagik ek ..

~ Jepun & Sejarah ~

..semua mengetahui yang negara jepun salah sebuah negara yang sering ditimpa segala malapetaka akibat kejadian alam seperti letusan gunung berapi, taufan, tanah runtuh, gempa bumi dan juga tsunami..malahan nama tsunami itu juga diambil dari perkataan jepun yang bermaksud 'ombak besar'..namun, satu yang membuatkan akuhormat dan respek jepun ialah rakyatnya..semangat 'samurai' dan 'kamikazie' yang ada dalam diri rakyatnya dari zamn era tokugawa sehingga kini seakan akan tidak pernah padam.. sila layari laman sesawang ini untuk melihat perubahan terkini jepun selepas tsunami 2011 .. japanandtsunami ..


..maka tidka hairanlah jika dr. mahathir pernah mengeluarkan dasar pandang ke timur sebagai salah satu dasar kerajaan malaysia dalam era pemerintahannya dahulu. bagaimana negara yang sering dilanda malapetaka ini dalam membangunkan negaranya dalam tempoh yang sangat cepat..tunduk hormat kepada seteru dan kawan adalah amalan biasa rakyat jepun, dan sekiranya mereka telah melakukan satu satu kesalahan mereka tidak segan silu membuat tunduk hormat dan ada kalanya akan bertanggungjawab sepenuhnya diatas kesalahan tersebut seperti melepaskan jawatan yang dipegangnya bagi memberi peluang kepada orang baru untuk mencari alternatif yang lebih baik..


..jepun juga pernah mendapatkan khidmat malaysia dalam mebangunkan negaranya dalam sukan bolasepak, sehinggakan liga jepun yang ada kini adalah dasarnya datang dari liga di malaysia..namun sukan bolasepak malaysia makin lama makin tenggelam, manakala sukan bolasepak jepun semakin lama semakin digeruni di peringkat antarabangsa dan dunia sebagai salah satu kuasa bola sepak asia..


..jepun yang mempunyai banyak sejarah suka duka dalam membangunkan negaranya kini berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah dengan negara negara maju seperti eropah dan amerika..dari segi pembuatan kereta, penghasilan manga dan anime,banyak mempengaruhi dunia dewasa ini..tidak salah lagi mengatakan tanpa jepun, dunia boleh tunggang terbalik kerana jepun merupakan negara ekonomi terbesar ketika ini..jadi kalau aku ada kesempatan aku akan melancong dan melawat negara matahari terbit ini pada masa akan datang.. layari laman sesawang ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai melancong ke jepun..sehingga itu, 'sayonara' dan 'chak'.. visitandexplorejapan ..

~ Belajar Menaip Secara Online ~

..orang kata menaip ni susah..tapi bagi aku menaip menggunakan mesin taip dulu lagi susah dari guna papan kekunci atau 'keyboard' sekarang ni..kalu menaip guna mesin taip dulu, kalau salah mana leh nak padam2 atau 'delete'..skarang ni kalau salah taip je boleh 'liquid', tak pun guna 'backspace' atau 'delete' je..setel masalah..


..susah ke nak menaip ni..ala senang jer..kalau nak blajar boleh g ke laman sesawang ni..kat sini nanti korang leh belajar menaip dan kalau ada kesalahan, kesalahan tu akan dikesan dan kita akan berlatih sampai pitam pun xper..silalah ke laman sesawang ni untuk belajar yer..selamat berhujung minggu dan selamat menaip..

klik link ni kengkawan.. typeusekeyboardguys ..

12 April 2012

~ Nestlé 100 Years Celebration ~

~ Tips Menghadiri Temuduga II ~

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua..hari ini saya menyambung kembali kaedah dan tips temuduga seterusnya bagi membantu anda sekalian diluar sana membuat persiapan sebelum and menghadiri sesuatu temuduga..penumpuan akan saya berikan pada kali ini lebih kepada pemakaian semasa temuduga.

Penampilan Berpakaian:

Lelaki:

Kemeja Lengan Panjang
Sut Urusan & Bertali Leher
Seluar Panjang & Bertali Pinggang
Berkasut Kulit & Berstokin

 

Wanita:

Berpakaian Sopan
Bertudung @ Berambut Kemas
Berkasut & Sarung Kaki
Pewangi Yang Lembut



Persiapan menghadiri temuduga akan saya bincangkan pada tip temuduga yang seterusnya. Itu sahaja buat masa ini. 

11 April 2012

~ Gempa Bumi Acheh Indonesia ~



..kejadian yang berlaku jam 4.50 petang pada 11 April 2012 itu berukuran 8.9 skala richter menyebabkan malaysia juga terasa gegarannya dan dilaporkan amaran ombak tsunami akan melanda negeri kedah, perlis, pulau pinang dan selangor anggaran jam 9.00 malam ini..

~ Honda Hybrid ~

..emmm..kalaulah aku kaya dah kompem aku amik satu kete ni sebijik..yelah mana ar mampu dengan gaji aku skang ni nak amik kete ni..hehehe..tapi honda hybrid ni lain skit..namapun hybrid kan..ok jom kite tengok skit gambar2 kete honda ni..zasss..


..ni honda cr-z..smart dowh!!


..honda jazz ni mesra alam,,sedap mata memandang..kan kan ..


..ni honda insight..terbaik dari kilang..holla..so kepada mereka mereka yang suka kereta honda ni bolehlah melawat lama web rasmi hondamalaysia dan hondahybrid ni..ok..chalo betey..

~ DiGi WWWOW Awards ~

..pergh nampak je iklan digi nih kuar, macam macam aku tengah pikir..nak daftar ke tak?bila mengenangkan yang aku baru mula berbloging semula dalam seminggu dua ni so aku abaikan je ar..man ar layak blog aku nak challenge blog2 lain yang dah memang mantop tu..


..lagipun nak daftar ni nak kena ada akaun facebook..memandangkan aku baru je deactivate akaun aku dalam 3 bulan lepas..so buat masa ni..biarlah begini..bagi peluang kepada yang betul2 layak jer..aku bleh cuba lagi nanti lain kali..


..terdapat banyak kategori, so korang yang berminat bolehlah try test mana yang berpadanan dengan blog masing2..terdapat banyak sponsor2 gak untuk event tahun ni..harap2 the best blog win..holla..


..pendaftaran untuk join program ni bermula pada dari 24 mac hingga 22 april ni sahaja..so korang cepat2 daftar ek..dah menang nanti jangan lupa kengkawan yg xdapat join dan yang kalah tu..


..macam mana nak daftar dalam program ni, lawatilah link dibawah ni..okey kawan2, selamat berblogging dan selamat berjuang..faito..chalos..


~ Cut The Rope ~

..dalam aku dok belek belek internet ni cari game online, tetibe aku jumpa satu laman web yang sediakan game secara online..nama game tu 'cut the rope'..senang je main game tu..menguji kemahiran berfikir gak ar..game ni sesuai kepada mereka mereka diluar sana yang suka buang masa macam aku..kah kah kah..


..korang bleh try main game ni..klik je link ni utk main game ni..ok selamat berhibur..layan.. letcuttheropeeverybody

10 April 2012

~ TM Superspeed Me ~

..semalam aku terima satu poskad dari TM untuk upgrade streamyx yg sedia ada kepada satu program yang dinamakan Superspeed Me..


..so hari ni aku surf internet untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program ni..nampak menarik so aku ingat nak upgrade ar dari streamyx biasa aku ni ke tahap speed yang lebih laju..apa yang aku tahu program ni beri 3 bulan percuma untuk pelanggan merasakan sendiri perbezaannya..best tak best korang klik link ni dan rasakan sendiri impaknya..


09 April 2012

~ Demam Dan Selsema ~

..ni yang aku tak suka kalau demam, mesti datang satu pakej dengan batuk dan selsema..ni mungkin gara-gara kene hujan panas kelmarin ar tu..susah dowh nak bernafas kalu selsema nih..nak tidor pun payah..demam tu xper lagi tapi selsema memang xleh blah..tambah plak dengan bersin..aduyai..



..aku harap selsema nih tak lama..susah nak wat keje..nasib baik harini dah apply cuti..moga moga esok dah boleh baik selsema nih..insyaAllah..selain makan ubat ape lagi yang boleh dilakukan bagi mengatasi masalah selsema ni?ada cadangan !!